Korenie, ktoré sa využíva nielen v potravinárstve, ale aj ako kozmetický a terapeutický prostriedok
Škorica sa získava z tropický stromov škoricovníkov, jedná sa o kôru tohto stromu, ktorej vnútorná časť bohatá na silice sa suší. Slúži ako základ na výrobu olejov, silíc a tinktúr. Škoricový olej sa potom získava z listov, konárov a kvetov škoricovníka.
Využíva sa v mnohých odvetviach. V potravinárstve je obľúbená najmä pre svoju sladkastú chuť, kedy sa pridáva do sladkých pokrmov a pečiva, v exotických kuchyniach bežne funguje ako korenie i do mäsitých pokrmov.
Ničí baktérie a znižuje chuť na sladké
V kozmetike sa využíva hlavne pre svoje dezinfekčné a antibiotické účinky, dokáže totiž ničiť baktérie. Taktiež býva zložkou prípravkov na ústnu hygienu. Pri konzumácii stimuluje krvný obeh a znižuje krvný tlak, dokáže zlepšiť trávenie (časté je využitie škorice pri redukcii nadváhy), znižuje hladinu cukru a "nezdravého" LDL cholesterolu v krvi. Jej vonkajšia aplikácia napomáha v boji s reumatizmom.
Veľmi obľúbená je aplikácia gélov obsahujúcich škoricu za účelom redukcie celulitídy, strií a opadnutej pleti.