Významný antioxidant
Kyselina ferulová sa nachádza v bunkových stenách rastlín ako je pšenica, ryža, arašidy, pomaranče a jablká, hojná je tiež v káve a amarante. Tento antioxidant je schopný vyhľadávať a zlikvidovať širokú škálu voľných radikálov (kyslíkových, dusíkových, hydroxylových).
Trojitá sila proti voľným radikálom
Je silnejším antioxidantom než vitamín E (alfa-tokoferol), betakarotén a vitamín C (kyselina askorbová). V kombinácii s vitamínom C a E potom vzniká silný rastlinný antioxidant vďaka synergickému pôsobeniu všetkých troch antioxidantov.
V tejto kombinácii pritom skvele pôsobí ako prevencia poškodenia pleti slnečným žiarením, navyše osvietenie ultrafialovým žiarením naopak zvyšuje antioxidačný potenciál kyseline ferulovej. Tento antioxidant však pôsobí vedľa prevencie vzniku vrások aj proti rakovine, napomáha pri diabete a uľavuje od návalov horúčavy.
Topické aj orálne užívanie
Kyselina ferulová sa využíva najmä v topicky aplikovaných prípravkoch starostlivosti o pleť, predovšetkým v produktoch dennej starostlivosti o pleť, produktoch proti vráskam (hydratačné prípravky, séra) a ochranných prípravkoch určených pred slnením a po ňom.